Στην Μήλο μπορείτε να νοικίασετε μηχανή ή αυτοκίνητο σχεδόν παντού, από τον Αδάμαντα μέχρι τον Τριοβάσαλο και τα Πολλώνια. Προτείνουμε να κάνετε κράτηση εγκαίρως ιδιάιτερα για την υψηλή περίοδο. Οι τιμές δεν ποικίλλουν πολύ, το σημαντικό είναι να επιλέξετε τον κατάλληλο για την αξιοπιστία και τη δική σας ασφάλεια.

Άδεια οδήγησης

-Για ενοικίαση αυτοκινήτου, απαιτείται άδεια οδήγησης "Β", η ελάχιστη ηλικία του οδηγού πρέπει να είναι 21 ετών
-Για να νοικιάσετε ένα σκούτερ 50cc ή ένα quad απαιτείται άδεια οδήγησης "AM" ή "A"
-Για να νοικιάσετε quad πάνω από 50cc απαιτείται άδεια οδήγησης "Β"
-Η ενοικίαση σκούτερ ή μοτοσυκλέτας άνω των 50cc απαιτεί άδεια οδήγησης "Α"
Απαιτείται διεθνές δίπλωμα οδήγησης για οδηγούς από χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χώροι στάθμευσης στην Μήλο και κανόνες

Μην οδηγείτε υπό την επήρεια αλκοόλ και να σέβεστε τα όρια ταχύτητας.
Να σέβεστε πάντα τις πινακίδες για τους χώρους στάθμευσης και χώρους στάθμευσης/εισόδους για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στον Αδάμαντα, την Τρυπητή, τα Πολλώνια και την Πλάκα υπάρχουν ξεχωριστοί χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Μέχρι στιγμής, η στάθμευση είναι δωρεάν. Μην παρκάρετε στον κεντρικό δρόμο του λιμανιού του Αδάμαντα: την υψηλή περίοδο (Ιούνιος-Σεπτέμβριος), η Λιμενική Αστυνομία ελέχγει αυστηρά και δίνει κλήσεις. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η στάθμευση στις παραλίες.

Βενζινάδικα στην Μήλο και ασφάλεια

Υπάρχουν πέντε βενζινάδικα στο νησί, κοντά στα κυριότερα χωριά. Οι περισσότεροι ενοικιαστές αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία στην Δυτική πλευρά του νησιού (Χάλακας) ή στην παραλία των Θειορυχείων (Παλιόρεμα). Απλά ρωτήστε πριν πάτε εκεί. Ορισμένοι εξυπηρετούν αυτές τις περιοχές μόνο για αυτοκίνητα 4x4 ή quad.

Ελέγξτε την διαδρομή που θα κάνετε Η διαδρομή που θα κάνετε στην δυτική πλευρά του νησιού, μετ 'επιστροφής, είναι περίπου 60χλμ από τον Αδάμαντα. Να έχετε το ντεπόζιτο της βενζίνης γεμάτο και δείξτε μεγάλη προσοχή στον χωματόδρομο.
Σκούτερ και οδηγοί μοτοσυκλετών: οδηγείτε προσεκτικά! Είστε ο νο. 1 "πελάτης" του Κέντρου Υγείας Μήλου! Όταν υπάρχει υγρασία και ειδικά τα βράδια οι δρόμοι είναι ολισθηροί.

Στην Μήλο δεν υπάρχουν ηλεκτρικά ποδήλατα, μόνο απλά.