Πού βρίσκεται η Μήλος

To νησί της Μήλου βρίσκεται 85 ναυτικά μίλια ΝΑ του Πειραιά. Ο Αδάμαντας βρίσκεται LAT 36°44'35'N LON. 24°25'28'Et.

Λιμεναρχείο Μήλου

Τηλέφωνο +30.22870.23360, Φαξ +30 22870 22100

Δημοτικός Λιμενάρχης Μήλου : Τηλ. +30.22870.22130 ή +30.22870.22290

Μαρίνα & αγκυροβόλια Μήλου

Ο κόλπος του Αδάμαντα είναι το ιδανικό μέρος για να δέσετε το σκάφος σας ή το ιστιοπλοΐκό σας. Τα Πολλώνια προσφέρουν καταφύγιο σε λίγα μόνο σκάφη, ο μικρός κόλπος είναι γεμάτος από τις βάρκες των ψαράδων και οι προβλήτες είναι μικρές. Στον Αδάμαντα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης για περίπου 40 σκάφη πάνω από 30 πόδια, με πολύ χαμηλό κόστος. Μια νέα προκυμαία κατασκευάστηκε το 2000. Νερό (μη πόσιμο) και ρεύμα είναι διαθέσιμα.
Η υπηρεσία ανεφοδιασμού διατίθεται στις αποβάθρες του Αδάμαντα και των Πολλωνίων. Ελεύθερη σύνδεση wi-fi παρέχεται στο λιμάνι του Αδάμαντα, το όνομα: milosport.

Κρουαζιερόπλοια: διαθέσιμος χώρος αναμονής για 10 λεωφορεία και χώρος στάθμευσης για 2 λεωφορεία την ίδια στιγμή για επιβίβαση και αποβίβαση.

Ο γύρος της Μήλου με σκάφος

Ενώ ταξιδεύετε γύρω από τη Μήλο με σκάφος θα δείτε μια μοναδική έκρηξη χρωματιστών βράχων και καθαρών νερών. Σύμφωνα με τις συνθήκες της θάλασσας και το μέγεθος του σκάφους σας, μπορείτε να επιλέξετε να περιηγηθείτε στο νησί Βόρια ή Νότια : το τοπίο είναι πανέμορφο οπουδήποτε. Τα τουριστικά σκάφη αναχωρούν από τον Αδάμαντα και τα Πολλώνια, μερικές φορές (αναλόγως τον καιρό) και από μερικές νότιες παραλίες.

ΠΑΛΙΡΡΟΙΕΣ: Σε γενικές γραμμές, στις Κυκλάδες οι παλίρροιες είναι μικρές και σπάνια επηρεάζονται από τους ανέμους και την ατμοσφαιρική πίεση.

ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ: Είναι γενικά πολύ καλή. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κατά καιρούς, η υγρασία και η σκόνη στον αέρα μπορούν να μειώσουν την ορατότητα έως 2 μίλια. Σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις, υπάρχει ομίχλη το πρωί.

ΑΝΕΜΟΙ: Συχνοί άνεμοι από τον Βορρά. Το Μελτέμι (Β-ΒΑ) φυσάει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Νότιοι άνεμοι είναι λιγότερο συχνοί το καλοκαίρι, αλλά ισχυροί, πάνω από 8 Μποφόρ, και αυτό εξηγεί γιατί μερικά σκάφη αγκυροβολούν Νότια της Μήλου. Βορειοδυτικοί, Νοτιοανατολικοί και Νοτιοδυτικοί άνεμοι είναι λιγότερο συχνοί. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε παράξενους ανέμους κοντά στην ακτογραμμή, οι οποίοι δημιουργούνται από τα γεωγραφικά στοιχεία του νησιού.

ΡΕΥΜΑΤΑ: Δεν είναι ισχυρά. Ελέγξτε καλά τον χάρτη σας, το στενό της Κιμώλου, είναι γεμάτο υφάλους και θέλει ιδιαίτερη προσοχή!

VHF: Το Λιμεναρχείο στο κανάλι 12 (δίνει πρόγνωση καιρού για την ημέρα μετά από 8 π.μ.). Οι αλιείς χρησιμοποιούν το κανάλι 8, άλλα ραδιόφωνα λειτουργούν στο κανάλι 10.

Απόσταση της Μήλου από άλλα νησία (από τον Αδάμαντα)

Σέριφος: 30 ν.μ., Σίφνος: 24 ν.μ., Κίμωλος: 13 ν.μ., Φολέγανδρος: 35 ν.μ.

Ενοικίαση σκάφους στην Μήλο

Στην Μήλο διατίθενται διάφορα ιστιοφόρα με καπετάνιο καθώς και μερικά μικρά σκάφη με ή χωρίς καπετάνιο. Που? Στον Αδάμαντα, στα Πολλώνια και στις Νότιες παραλίες.