Ταξιδεύοντας για Μήλο

Για να φτάσετε στη Μήλο ταξιδεύοντας στο Αιγαίο Πέλαγος με πλοίο είναι από μόνο του μια βαθιά βουτιά στην Ελλάδα, από την επιβίβαση μέχρι την αποβίβαση, μια βουτιά στην πραγματική ζωή και μια αξέχαστη εμπειρία. Τα πλοία ήταν ανέκαθεν το κύριο μέσο μεταφοράς για τον νησιώτη προσφέροντας θέα σε μερικά από τα νησιά των Κυκλάδων και τη θάλασσα δημιουργώντας τις σωστές προσδοκίες για να φτάσει κανείς στο νησί της Μήλου.

Πλοία για Μήλο το καλοκαίρι

Κατά τη θερινή περίοδο, πλοία και ταχύπλοα φτάνουν στη Μήλο καθημερινά από την ηπειρωτική χώρα (Πειραιάς ή Λαύριο)με απευθείας σύνδεση ή παργματοππιώντας ενδιάμεσες στάσεις σε άλλα Κυκλαδονήσια όπως η Σίφνος, Φολέγανδρος και Σαντορίνη καθως και από την Κρήτη.

Δυστυχώς, πραγματοποιούνται συχνές αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων την περίοδο χαμηλής ζήτησης. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, από τον Απρίλιο έως το τέλος Οκτωβρίου, τα δρομολόγια των πλοίων είναι σταθερά και πιο τακτικά.

Πλοία από Πειραιά για Μήλο

Τα κύρια δρομολόγια των πλοίων για να φτάσετε στη Μήλο από τον Πειραιά είναι δύο:
1. Η απευθείας σύνδεση Πειραιάς – Μήλος (4 με 5 ώρες ταξίδι)
2. Με στάσεις στα νησιά Κύθνος - Σέριφος - Σίφνος - Κίμωλος - Μήλος (4 έως 8 ώρες ταξίδι, ανάλογα με το πλοίο)
Τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Πειραιάς - Μήλος είναι:

  • Champion Jet 2, Superrunner Jet
  • Anemos F/B
  • Dionisios Solomos
  • Festos / Knossos palace

Ποιά είναι η διάρκεια ταξιδιού από τον Πειραιά στη Μήλο

Το ταξίδι από τον Πειραιά στη Μήλο διαρκεί περίπου 3 ½ ώρες  (Champion Jet 2, Superrunner Jet) έως 4 ½ ώρες (Festos / Knossos palace) ή 6-8 ώρες με κανονικά πλοία (Anemos F/B - Dionisios Solomos).

Τιμή εισιτηρίου πλοίου για Μήλο

Η τιμή του εισιτηρίου απλής μετάβασης για Μήλο (Πειραιάς-Μήλος) κυμαίνεται από 45.00 έως 78.00 € ανά επιβάτη, περίπου 70.00 έως 80.00 € για αυτοκίνητα . Και τα δύο ακριβά κατά τη γνώμη μας!

Από Σαντορίνη, Μύκονο ή Κρήτη στη Μήλο με πλοίο

1. Πλοίο από Κρήτη για Μήλο

Υπάρχουν εβδομαδιαίες ακτοπλοϊκές συνδέσεις από Κρήτη προς Μήλο και αντίστροφα. Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε από την Κρήτη στη Μήλο είναι με το πλοίο:

  • Festos / Knossos palace

Η διάρκεια του ταξιδιού από την Κρήτη στη Μήλο και αντίστοφά διαρκεί περίπου 5 με 6 ώρες.

2. Πλοίο από Σαντορίνη για Μήλο

Από τη Σαντορίνη στη Μήλο πραγματοποιούνται καθημερινές προσεγγίσεις με ταχύπλοο και εβδομαδιαία με κανονικά πλοία. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε από τη Σαντορίνη στη Μήλο είναι με το ταχύπλοο, αλλά υπάρχει πάντα η επιλογή να πάρετε τα κλασικά πλοία που σας επιτρέπει επίσης να επιβιβάσετε το αυτοκίνητό σας.
Τα πλοία/ταχύπλοα που πηγαίνουν από τη Σαντορίνη στη Μήλο είναι:

  • Super Jet 2 (high speed)
  • Dionisios Solomos

Η διάρκεια του ταξιδιού από τη Σαντορίνη στη Μήλο είναι περίπου 2 ώρες με το ταχύπλοο και από 4 έως 7 ώρες με συμβατικό πλοίο.

3. Πλοίο από Μύκονο για Μήλο

Η Μύκονος, όπως και η Σαντορίνη, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συνδέεται καθημερινά με τη Μήλο (μόνο επιβάτες) . Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε από τη Μύκονο στη Μήλο είναι:

  • Super Jet 2

Η διάρκεια του ταξιδιού από τη Μύκονο στη Μήλο είναι περίπου 6 ώρες.

Δρομολόγια πλοίων για Μήλο και Κυκλάδες 2024

ΟΝΟΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και ΣΚΑΦΟΥΣ

Πλοίο από Μήλο για Κίμωλο -
ΔΕΙΤΕ kimolos-island.com

Σημείωση Webmaster: Όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πελατών, δηλαδή κρατήσεις εισιτηρίων και τα δρομολόγια, τις τιμές και τον ανταγωνισμό, οργάνωση, κλπ. η κατάσταση των εσωτερικών δρομολογίων με πλοίο στην Ελλάδα κάνει την ζωή των τουριστών αρκετά δύσκολη. Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε γιατί δεν υπάρχει σταθερό και έγκαιρο χρονοδιάγραμμα σε μια χώρα όπου ο τουρισμός είναι ο πιο σημαντικός οικονομικός τομέας της.